---

Van harte welkom op de vernissage van
FOTOEXPO TRAJECT 04

met werk van 

ARNE DEBOOSERE
STIJN EECKHOUT
JONATHAN KARSILO
ISABEL POUSSET
HELEEN VAN MAELE 

vernissage
vr 08.12 om 19u

expo open 
za 09.12   zo 10.12
do 14.12   vr 15.12   za 16.12   zo 17.12

BLANCO . COUPURE RECHTS 308 . 9000 GENT

---

 

ARNE DEBOOSERE
Control-Alt-Delete

Vader worden veranderde niet alleen zijn kijk op het leven. Het beïnvloedde ook zijn fotografische perspectief: hij zocht de controle, stelde alles in vraag en probeerde al fotograferend komaf te maken met de donkerste periode uit zijn leven. Arne Deboosere verloor een kind bij een eerste zwangerschap. De geboortes van zijn zoon (3 jaar) en dochter (1 jaar) confronteerden hem telkens weer met dat onverwerkt verdriet. Verdriet dat sinds hun bestaan oversloeg in angst. Schrik dat hen ook iets zou overkomen, de vrees om te falen als ouder, de angst om te vergeten wat liefde is.

---


STIJN EECKHOUT

Burnt Sienna

In tegenstelling tot conventionele foto’s doelen de beelden uit Burnt Sienna niet op het meenemen van de toeschouwer naar een bevroren moment in de tijd. De reeks toont een werkelijkheid los van tijd en narratief, waarin slechts een echo doorklinkt van het dagelijkse zoals we het kennen. Ze toont dat fotografie een eigen tijdloze dimensie kan creëren, meer is dan wat we visueel kunnen waarnemen. Dat fotografie ook wat we voelen en begrijpen kan omvatten. Burnt Sienna neemt je mee in een cryptische wereld die opmerkelijke parallellen vertoont met film en verwijst naar het eeuwenoude aardkleurige pigment dat in de schilderkunst voornamelijk gebruikt werd voor onderschilderingen en schaduwtonen om zo een visuele gelaagdheid te creëren.

---


JONATHAN KARSILO
In the Void of Residue

Jonathan Karsilo tracht beeldend een antwoord te formuleren op de vraag of je iets kan missen wat er nooit is geweest. Vage herinneringen, sterke verlangens en een diep gemis, zet hij om in een tactiele beeldenreeks. Het stelt hem in staat om een verleden zonder anker, los te laten en een plaats te geven.

---

 

ISABEL POUSSET
The Time We Were Not Together (TTWWNT) 

De vrouw die ze 25 jaar geleden leerde kennen en waarop ze toen verliefd werd, is opnieuw in haar leven opgedoken. Ze hadden destijds een korte relatie. Of niet. Ze verschillen hierover van mening. Ze zijn het er wel over eens dat ze nu een relatie hebben. Maar ze wonen beiden in een andere stad. En de vrouw die ze na 25 jaar afwezigheid terugvond is soms weken op reis. De tijd van afwezigheid blijft zich opstapelen. TTWWNT tracht te doen waarvoor fotografie niet bedoeld is: het vastleggen van afwezigheid en verloren tijd, van wat niet geweest is of wat had kunnen gebeuren. In een poging de tijd in te halen legt Isabel Pousset een relatie vast in al haar vrolijke afwezigheid.

---


HELEEN VAN MAELE
Transcendent Places

De fotoreeks van Heleen Van Maele weerspiegelt de fragmentarische manier waarop ze hoort. Met Transcendent Places construeert ze een eigenzinnig landschap waarin je kunt verdwijnen en weer opduiken. Waarbinnen je het ontbrekende zelf invult, het vervormde tracht te interpreteren en betekenis geeft. Een plek waar je ‘denkt’ te zien, zoals zij ‘denkt’ te horen.

---

CADEAUBON

Verwen jezelf of verras een geliefde met een cadeaubon voor een review in Gent, Antwerpen of Brussel op datum naar keuze.

Bestellen kan eenvoudig met een mailtje naar info@mentormentor.be.
We zetten jouw traktatie op een mentormentor-postkaart en sturen die naar het gewenste adres. 

---