---

 

7 jaar mentormentor

Op 23 maart 2022 viert mentormentor haar 7de verjaardag. Geen taart of hotdogs om het te vieren, maar een interview met kunstjournalist Hilde Van Canneyt die een bezoek bracht aan ons atelier. De hartelijke babbel geeft een inkijk in het onstaan van mentormentor en haar missie. 

HVC  Beste Anja, we zitten hier samen in je ‘uitvalsbasis’, je werkruimte in de veeartsenijschool, in één van de gebouwen van Nucleo te Gent. Wat is je vroegste herinnering aan kunst of cultuur?
AH  De eerste keer dat ik begreep dat er nog een andere wereld naast de mijne bestond, was toen ik als tiener bij een vriendinnetje thuis kwam. Hun huis zag er heel anders uit dan het mijne. Bij ons thuis lag er vast tapijt en pronkten eiken meubels. Bij haar lag een rode betonvloer en stonden Kewlox kasten. Tijdens de kunstroute Chambres d’Amis van Jan Hoet, was hun huis ‘ingenomen’ door kunst. De Italiaanse kunstenaar ​​Ettore Spalletti had een lange golvende strook blauw geschilderd doek tegen de muur gehangen. Het suggereerde het landschap in de bergen van Italië. Ik begreep het niet, maar voelde er wel iets voor.

HVC  Op je 16e trok je naar de kunsthumaniora. Was het op dat moment een innerlijke drang of belandde je daar omdat de reguliere schoolbanken je niet lagen? Of waren het je ouders die je al van jongs af aan stimuleerden of… ?
AH  Ik tekende graag, eerder overtekenen. Ik had geen benul wat waarnemingstekenen was. Ik hield ook van wiskunde, vandaar ik eraan dacht om architectuur ... Lees meer

---

 

What’s going on?

In januari is een nieuw groepstraject van start gegaan met Sean Declerck, Arne Deboosere, Stijn Eeckhout, Jonathan Karsilo, Isabel Pousset en Heleen Van Maele.
Ze werken de komende 2 jaar aan hun eigen project en delen daarin inspiratie en twijfels, kennis en ervaring, kortom lief en leed. Daarnaast lopen een 20-tal  één op één trajecten. In december van dit jaar staat nog een expo op het programma met een selectie van resultaten uit deze trajecten. 
We houden nog even stil wie de special guest is voor de volgende masterclass, maar in een volgende nieuwsbrief lees je er meer over. Hou de laatste week van augustus alvast vrij als je interesse hebt in een vijfdaagse boost.

---

 

Vredevol schieten in het S.M.A.K.   

In het S.M.A.K. werd Light Sensitivity, een samenwerking met het PC Dr. Guislain, weer op gang getrokken. Ter inspiratie bezochten we vorige week het museum. De fotografen gaan nu drie weken aan de slag met de camera’s die ze meekregen naar huis. Tussentijds krijgen ze van mentormentor respons op wat ze maken. 
In de paasvakantie trekken we een dag met jongeren door de museumzalen voor een workshop Shoot Beyond The Selfie. Na een rondleiding gaan ze op stap met camera of smartphone in en rond het S.M.A.K. en krijgen ze feedback op wat ze vredevol geschoten hebben. 

---

Recente voortvloeisels uit een traject of masterclass

Het boek My Olive Tree, Memouna van Naïma El-Kadi is shortlisted voor het Belfast Photo Festival.

Nog tot 22 mei exposeert Jules August The Last Moments Of Emotional Closeness in Atelier Jules August in Gent.

Volg(de) je een traject of masterclass en wil je iets delen via deze rubriek?
Mail dan naar info@mentormentor.be

---