---

 

De deadline nadert

Verdiep je vijf dagen lang in je werk in de masterclass met Mashid Mohadjerin. Onderzoek zowel inhoudelijk als visueel hoe het zich verder kan ontwikkelen naar een presentatie toe. Je kan geconcentreerd aan je eigen ateliertafel werken en de wanden gebruiken voor experiment. Doorheen de week wordt er stilgestaan bij thema’s die leven in de groep en is er ruimte voor discussie en reflectie. De masterclass biedt een omgeving zonder competitie waarin successen, maar ook twijfels aan bod kunnen komen. Het gaat er dan ook altijd erg gemoedelijk aan toe. Lees meer...

MASTERCLASS MASHID MOHADJERIN
22-26 AUG, BLANCO GENT
. raadpleeg het programma
. motiveer in het aanmeldingsformulier waarom je wilt deelnemen, deadline 20 juni
. er worden maximaal 9 deelnemers geselecteerd
. betalen in schijven is mogelijk / korting voor zelfstandigen / beurs voor één student

Heb je nog een vraag? Aarzel niet om telefonisch of per mail contact op te nemen.

English / MASTERCLASS MASHID MOHADJERIN

---

Stage voor student

Lisa Gautama loopt sinds midden maart een Kunst in het Werkveld-stage bij mentormentor. Een verkennend gesprek met de KASK-student legde meteen haar sterktes en interesses bloot. Omdat we bij mentormentor geloven dat het loont om talenten optimaal in te zetten, vormden ze de basis voor haar takenpakket: Lisa legde mee de eerste contacten voor nieuwe samenwerkingen met psychiatrische centra binnen het project Light Sensitivity. Ze maakte foto's van de activiteiten en hielp bij de selectie en het schrijven van een tekst voor het fotoboek dat in de maak is.
Ze ondersteunde ook met tekst en beeld in de communicatiecampagne voor de aankomende masterclass. Het is een plezier om haar er bij te hebben en we duimen mee voor een goede jury!

Ben je student fotografie of student communicatie en heb je interesse in een stage deze zomer of volgend schooljaar? Neem contact op via anjahellebaut@mentormentor.be dan regelen we een informele babbel waarbij we de mogelijkheden verkennen.

---

Review van één uur

Wil je nog feedback op je werk voor de zomervakantie van start gaat? Er zijn nog enkele vrije plaatsten voor een één op één gesprek van één uur in ons atelier in Gent op woensdag 22 juni en in Tipi Bookshop op vrijdag 24 juni.
Geen haast? Reserveer nu al een review in het najaar.

Fotografen die een trajecten één op één volgen, kunnen nog tot en met 15 juli een afspraak maken op een datum naar keuze in het atelier in Gent. Daarna volgt een zomerstop tot na de masterclass. Vanaf 28 augustus gaan we weer verder.

---

 

Zomerworkshops voor jongeren

In de zomervakantie trekken we met jongeren door de museumzalen voor een workshop No Flash. Na de rondleiding gaan ze op stap met camera of smartphone in en rond het S.M.A.K. Hun blik wordt stap voor stap aangescherpt door de feedback op wat ze hebben geschoten. We gaan in op wat ze beter willen kunnen en geven bijvoorbeeld tips om betere portretten te maken. Op één dag wordt je geen fotograaf, maar we beloven dat de instagram van deze jongeren er na de workshop beter zal uitzien dan voorheen.

. vrijdag 8 juli en vrijdag 19 augustus (1 dag of beide) 
. voor 12 tot 14-jarigen
. inschrijven kan via S.M.A.K.
. meer workshops op maat

---

Recente voortvloeisels uit een traject of masterclass

. Josefien Tondeleir (traject 03), Naïma El Kadi (traject één op één), Stijn Van der Linden (traject 02), Hanne Van Assche (traject één op één), Youqine Lefèvre (reviews) en Maroussia Prignot en Valerio Alvarez (masterclass) zijn geselecteerd om met hun self-published fotoboeken ons land te vertegenwoordigen op Les Rencontres de la Photographie d'Arles 2022.

 

. Iwein De Keyzer (masterclass) nam deel aan de expo Lifting takes more than muscle.
. Nick Verhaeghe (traject één op één) toonde nieuw werk op Rotterdam Photo.
. Arian Christiaens (traject één op één en masterclasses) is met In camera geselecteerd voor .tiff 2022 in FOMU
. Muriel Verbist (reviews) werd geselecteerd voor Time and again in MLeuven.

Volg(de) je een traject of masterclass en wil je iets delen via deze rubriek?
Mail dan naar info@mentormentor.be

---