---

Light Sensitivity

Al sinds 2017 zetten mentormentor en het SMAK trajecten met psychisch kwetsbare groepen op. Studies tonen immers aan dat kunst een heilzaam effect heeft op patiënten. Elk nieuw traject start met een museumbezoek in het SMAK. Daarna worden de deelnemers uitgenodigd om gedurende enkele weken hun omgeving te observeren en te fotograferen. Mentormentor geeft wekelijks feedback en bespreekt de opgedane ervaringen. Aan het einde van de rit komen we in groep tot een selectie van de meest sprekende beelden.

Het project kreeg de naam Light Sensitivity en begon als een samenwerking met het Psychiatrisch Centrum Dr Guislain. Dit warm concept breidt zich nu verder uit naar het
PC Gent-Sleidinge en Karus in Melle. In het voorjaar 2023 staan nieuwe trajecten op til
en werken we aan een tentoonstelling en een boek.

In het kader van haar opleiding Sociaal Werk, schreef Zoë Breda de bachelorproef Het belang van (niet-therapeutische) kunstprojecten voor psychisch kwetsbaren
In een interview met mentormentor peilt ze naar het ontstaan, het waarom en het effect van Light Sensitivity.

---


Expo in voorbereiding

In december staat VERZAMELD WERK 03 gepland, een tentoonstelling met fotografen die een één op één traject doorlopen en klaar zijn om met hun werk naar buiten te komen.

Tom Callemin en Lisa Van Damme selecteerden uit de ingezonden kandidaturen de projecten van Els DierickMichaela KnizovaNessa Pauwels en Nick Verhaeghe.
De exposanten komen in de volgende weken een aantal keer samen om elkaars werk te leren kennen en de mogelijkheden van de ruimte te onderzoeken. 

Er volgt nog een uitnodiging voor de feestelijke opening op vrijdag 9 december om 19u in BLANCO Gent!

---

Upcoming reviews

wo 09.11 GNT NUCLEO
vr 18.11 . ANT FOMU
vr 02.12 . GNT NUCLEO

Of boek een review op een 
datum naar keuze of online

foto: Isabel Pousset

---

 Recente voortvloeisels uit een traject of masterclass

Teachers Out There in de Zebrastraat Gent, toont werk van verschillende leerkrachten fotografie, met o.a. Jeroen Brejou (TRAJECT 03 en masterclasses), Arian Christiaens (traject één op één en masterclasses), Sean Declerck en Heleen Van Maele (TRAJECT 04) en Isabel Pousset (traject één op één, TRAJECT 04 en masterclasses).

Volg(de) je een traject of masterclass en wil je iets delen via deze rubriek?
Mail naar info@mentormentor.be

---