---

Van harte welkom op de vernissage van
FOTOEXPO VERZAMELD WERK 03

met werk van 

ELS DIERICK
MICHAELA KNIZOVA
NESSA PAUWELS
NICK VERHAEGHE 

vernissage
vr 09.12 om 19u

expo open 
za 10.12   zo 11.12
do 15.12   vr 16.12   za 17.12   zo 18.12

BLANCO . COUPURE RECHTS 308 . 9000 GENT

---

 

ELS DIERICK

Tien jaar lang legde fotografe Els Dierick de hechte relatie tussen haar twee dochters vast. Het boek Joana & Luka toont een selectie uit die intieme fotocollectie. Je zit op de huid van twee opgroeiende meisjes die aanrakingen als een taal gebruiken om het leeftijdsverschil tussen hen beiden te overbruggen. Els Dierick toont geen chronologisch verhaal. Tijden kruisen. Over de pagina’s heen lopen de twee meisjes elkaar, op dezelfde leeftijd, tegen het lijf. Wanneer ze samen in beeld komen, zindert de verbondenheid en eenheid. Wanneer ze apart geportretteerd worden, voel je de rake observaties van de moeder die hen elk in hun eigenheid probeert te vatten. Zo gaat Joana & Luka niet alleen over de intimiteit tussen twee zussen, maar evenzeer over de liefde van een moeder voor haar dochters. In het voorjaar 2023 komt de publicatie uit. Els Dierick brengt in deze expo haar bookdummy en een presentatie aan de muur.

---

 

MICHAELA KNIZOVA

90 Days without Night gaat over de worsteling van de kunstenaar met sociale angst.
De afgelopen zeven jaar heeft Michaela Knizova honderden foto's gemaakt tijdens haar reizen, meestal buiten in ruige natuurlijke omgevingen. In een poging om te ontsnappen aan de luidruchtige, snelle en extraverte wereld, vindt ze troost in de kracht van de wilde natuur. Ze gaat verder dan het fotograferen van een landschap. Ze deconstrueert het en maakt er haar eigen persoonlijke wereld van, verstoken van alle menselijke sporen, een innerlijk land dat stil en vredig is. Michaela Knizova toont in Verzameld Werk 03 een selectie uit de reeks en een bookdummy.

---

 

NESSA PAUWELS

Als kind hadden ze een hechte band. Ze deelden immers het zelfde lot en vonden daarin troost bij elkaar. In hun rijke fantasiewereld was hun leven perfect. Tot een van hen, zonder duidelijke reden, een andere thuis werd toebedeeld. Het drietal viel uit elkaar en zag elkaar steeds minder terug, tot het contact helemaal verbroken werd.
In Would I recognize you? zet Nessa Pauwels vervaagde herinneringen, gemis en oude pijn om in een reeks beelden. Vergeelde familiefoto’s vermengt ze met nieuw materiaal waarin haar gezinsleden figureren. Zo brengt ze heden en verleden, fictie en realiteit samen. Het boek is een ode aan de kracht van verbeelding. Het self-published boek van Nessa Pauwels komt uit in het voorjaar 2023. Op de tentoonstelling kan je de dummy, klaar voor publicatie, inkijken.

---

 

NICK VERHAEGHE

Nick Verhaeghe probeert het vluchtige en vergankelijke te grijpen door het vast te leggen in een fotografisch beeld. Voor de ontwikkeling van zijn foto’s gebruikt hij geen conventionele producten, maar maakt hij zelf ontwikkelaar op basis van elementen die in relatie staan met het afgebeelde. Veelal zijn dat planten. Op die manier geeft hij de natuur de kans om iets toe te voegen aan het beeld. Het levert onverwachte en opvallende effecten op die een universum lijken te openen, parallel aan de werkelijke wereld. Een wereld van organische verbeelding die imperfecties omarmt en de natuur als gids gebruikt. Het werk is een uitnodiging om in ieder van ons het kinderlijk verzet tegen het gangbare aan te wakkeren en om een leven lang te blijven verkennen en experimenteren. Nick Verhaeghe toont in Verzameld Werk 03 verschillende van zijn reeksen.

---

VERZAMELD WERK 03 toont werk van fotografen die een één op één traject volgen of er recent een hebben gevolgd. Ze werden na een open call uit de inzendingen geselecteerd door Lisa Van Damme en Tom Callemin.

---


CADEAUBON

Verwen jezelf of verras een geliefde met een cadeaubon voor een review één op één

Bestellen kan eenvoudig met een mailtje naar info@mentormentor.be.

We zetten jouw traktatie op een mentormentor-postkaart en sturen die naar het gewenste adres.

---