---


OPEN CALL
TRAJECT 05

TRAJECT 04 loopt op zijn einde, met in december de afsluitende tentoonstelling als bekroning op het werk. In januari 2024 kunnen opnieuw zes fotografen in een tweejarig groepstraject stappen. TRAJECT 05 richt zich tot fotografen die willen doorgroeien in hun artistieke praktijk. De groep komt maandelijks bijeen voor feedback en het uitwisselen van ervaringen, om zo het eigen werk te versterken. Je kunt verder werken aan een lopend project of een nieuw opstarten. Mentormentor wil een veilige plek bieden, waar ruimte is voor twijfels en vragen, waar groei hoger op de agenda staat dan succes. Je werkt twee jaar op eigen tempo aan je persoonlijk project en wordt daarin uitgedaagd en intensief opgevolgd. Ook dit traject zal eindigen met een expo. 
Als je graag deel uitmaakt van TRAJECT 05 kan je je hiervoor aanmelden en word je uitgenodigd voor een kennismaking.

. van januari 2024 tot december 2025, twee jaar
. maandelijks, volgens de beschikbaarheden van de groep
. in het atelier van mentormentor, Coupure 308, 9000 Gent
. €75 per maand of €840 per jaar
. aanmelden om uitgenodigd te worden kan tot zondag 5 november

Heb je nog vragen of twijfels? Aarzel dan niet om contact op te nemen via anjahellebaut@mentormentor.be of 0478 949 330.
Resultaten van voorbije trajecten en getuigenissen van deelnemers vind je hier.

foto: meeting in Gent, 2023 © Isabel Pousset

---

Chez Vincen

De manier waarop hij de groep deed aanzwellen tijdens de masterclass, is sprekend voor zijn manier van werken. Zowel de kinderen, als de partners van de deelnemende fotografen, werden uitgenodigd om deel te nemen aan het maakproces. De groepsfoto die we traditiegetrouw aan het einde van de vijfdaagse maken, leek dit jaar dan ook heel hard op een familiefoto.
Typerend ook voor Vincen, is zijn gastvrijheid. Wie zijn expo in FOMU reeds bezocht, weet dat je aan het einde een tombolabriefje in een urne kunt gooien en zo kans maakt op een spaghetti-avond bij hem thuis.

Midden september mochten ook de deelnemers aan de masterclass aanschuiven op zo’n fameuze bolo-avond. De woonkamer zat gezellig vol met spaghettimonden. Op de foto is het nog niet te zien, maar ook de witte t-shirts moesten er uiteindelijk aan geloven.

. Vicen geeft nog een laatste keer rondleidingen op 7 en 8 oktober (laatste weekend)
. reserveer tijdig je plaats en vergeet niet mee te doen met de tombola!

---

 

Sectordag Fotografie #2

Save the date! Want op 1 december ben je van harte welkom in het Huis van de Auteurs voor de tweede editie van de Sectordag fotografie. Fotografen, curatoren, critici, docenten, galeriehouders, opdrachtgevers, beleids-medewerkers en kunstorganisaties komen er samen om kennis te maken, en om vragen, behoeften en belangrijke onderwerpen in de fotografie sector te bespreken. Je wordt uitgenodigd om je portfolio en publicaties mee te brengen, want er zal ook ruimte zijn om je werk te tonen en te delen met collega’s.
Met verschillende partners uit het veld, zette mentormentor mee de grote lijnen uit voor het programma. De specifieke inhoud wordt nu verder vormgegeven op basis van de input van de deelnemers. Heb je dus suggesties voor onderwerpen die je graag op de gesprekstafels zou willen zien of specifieke vragen over professionalisering? Laat het op tijd weten via het inschrijvingsformulier en bevestig je komst. De plaatsen zijn beperkt.

. Europees Huis van de Auteurs, Koninklijke Prinsstraat 85-87, 1050 Brussel.
. vrijdag 1 december van 10 tot 18u30
. voor iedereen die professioneel actief is in de fotografie
. bevestig je komst en doe suggesties voor onderwerpen via Kunstenpunt

foto: sectordag fotografie, 2022 © Sarah Stone

---

upcoming reviews

. RVW 171 . vr 29.09 . EHA/MEDAA, Brussel
. RVW 172 . wo 11.10 . NUCLEO, Gent
. RVW 173 . wo 18.10 . FOMU, Antwerpen


  RESERVEER

---

Recente voortvloeisels uit een traject of masterclass

> Je kan de reeks Arcano van Pieter Michiels (TRAJECT 02, traject één op één) nog tot zaterdag 30 september gaan bekijken in Het Objectief.
> Nog tot 1 oktober stellen Naima El Kadi (traject één op één, masterclass), Jonathan Karsilo (TRAJECT 04), Nessa Pauwels (traject één op één, masterclass) en nog acht fotografen verbonden aan De Zilverbeek, tentoon in de Fuggerstraat 26 in Antwerpen.
> Woensdag 4 oktober is Stijn Eeckhout (Traject 04) geselecteerd om te komen pitchen op De Donkere Kamer in Knokke-Heist. Ook Kaat Pype (masterclass) is van de partij met haar boek Stand-In. En op vrijdag 6 oktober komt Arian Christiaens (traject één op één, masterclasses) op DDK in Leuven vertellen over haar nieuw project.
> Van 28 oktober tot 19 november is Karin Cleymaet (traject één op één) te gast in cultuurhuis de Bijl in Zoersel met de expo In-druk.

---

info@mentormentor.bewww.mentormentor.befacebook   instagram
met de steun van de Vlaamse Gemeenschap