Mentormentor biedt in persoonlijke trajecten en op een kritische manier professionele ondersteuning aan fotografen.

Het is een klankbord voor fotografen die autonoom aan een oeuvre werken en een stap vooruit willen zetten in hun artistiek parcours. Ze worden in een kort of lang traject, één op één of in groep ondersteund om hun doel te bereiken en krijgen kansen om met de resultaten naar buiten te komen in de vorm van een expo of publicatie.

Mentormentor werkt daarnaast samen met verschillende partners en creëert een aanbod op maat van diverse groepen. De uitvalsbasis is een Nucleo-atelier aan de Coupure in Gent.

Historiek

In 2015 richtten Anja Hellebaut en Lisa Van Damme mentormentor op. Ervaring in het onderwijs bracht aan het licht dat fotografen ook na hun afstuderen nood hebben aan een klankbord en feedback. Mentormentor wil hierop een antwoord bieden voor recent en minder recent afgestudeerden aan hogescholen, academie’s of cvo’s en alle fotografen met een gezonde portie ambitie die willen blijven groeien in hun artistieke praktijk.

BIO

In haar artistiek werk als fotograaf vestigt Anja Hellebaut de aandacht op de manier waarop we onze leefruimte proberen ordenen en beheersen, en daarbij veelal de grip op de gewenste vorm verliezen. Omwille van haar grote affiniteit met architectuur werkt ze ook regelmatig in opdracht binnen dit domein.
Daarnaast heeft ze jarenlange ervaring in tentoonstellingsscenografie waarbij ze graag en nauw samenwerkt met vormgevers en andere makers. Als oprichter en bezieler van mentormentor, zet ze haar diverse ervaringen in om fotografen te ondersteunen in hun artistieke praktijk.

Hilde Van Canneyt in gesprek met Anja Hellebaut ter gelegenheid van 7 jaar mentormentor.

Lisa Van Damme, mede-oprichter van mentormentor, legt zich sinds 2020 volledig toe op haar eigen werk, maar blijft actief betrokken achter de schermen.

contact - nieuwsbrief - korting en cadeaubon - fb - instagram - privacy - met de steun van Vlaanderen