---

 

In januari start groepstraject TRAJECT 04

In januari 2022 kunnen opnieuw zes fotografen in een groepstraject stappen.
De fotografen van TRAJECT 04 komen op regelmatige basis samen voor feedback en het uitwisselen van ervaringen. Ze werken twee jaar gestaag aan hun persoonlijk project en worden door Anja Hellebaut van mentormentor intensief uitgedaagd en opgevolgd om hun doel te bereiken. Het groepstraject sluit af met een expo.

In de volgende nieuwsbrief kom je alles te weten over TRAJECT 04 en hoe je je kandidaat kunt stellen. Aarzel niet om contact op te nemen als je nu al een vraag hebt of boek een review in Gent of Antwerpen en ontdek in een gesprek of het groepstraject iets voor jou is.

Het voorgaande groepstraject met Emilie Bonjé, Jeroen Brejou, Els Dierick, Josefien Tondeleir, Tomas Uyttendaele en Raisa Vandamme liep ten einde in december 2020. FOTOEXPO TRAJECT 03, waarin de resultaten van deze groep werden getoond, telde maar liefst 750 bezoekers en opende voor deze fotografen heel wat deuren. Ga gerust bij hen te rade, ze vertellen je graag hoe ze het traject hebben ervaren.

---

Een nieuwe uitvalsbasis

Sinds augustus is mentormentor verhuisd naar een nieuw atelier: rustiger, groter én lichtrijker. Optimale omstandigheden dus om jouw foto’s te bekijken en in gesprek te gaan. 
Het adres blijft hetzelfde: 
Coupure 308, 9000 Gent. 

Welkom na afspraak!

---

Expo VERZAMELD WERK 02 in het vooruitzicht

Het is belangrijk dat de resultaten van de groeps- en één op één trajecten de weg vinden naar een publiek. Daarom organiseert mentormentor op regelmatige basis exposities.

De volgende tentoonstelling die er zit aan te komen is VERZAMELD WERK 02, met werk van fotografen die een één op één traject volgen of er recent een gevolgd hebben.
De oproep om te kandideren is de deur uit en de jury, met onder andere Dieter De Lathauwer en Lien Van Leemput, houdt zich klaar. De namen van de exposanten worden binnenkort bekend gemaakt.

Vast staat dat op vrijdag 14 januari 2022 de expo feestelijk zal openen!

---

© Michiel Devijver

Terugblik op de zomer

Wat een zomer. Er was de vijfdaagse masterclass met Vincent Delbrouck, die enthousiast ervaringen deelde en een warme omgeving creëerde waarin Anne Callens, Arian Christiaens, Iwein De Keyzer, Els Dierick, Michaela Knizova, Elisabeth Leysen, Els Martens, Nessa Pauwels en Karel Saelaert intensief aan hun fotoprojecten konden werken. Wie het Open Atelier bezocht was getuige van de tomeloze energie.

Mentormentor verzamelde deze zomer vijfentwintig fotografen voor de ‘Artist Talks On The Spot - fotografen in the picture’ naar aanleiding van het Zomersalon in Kunsthal Gent. Op de Dag van de Fotografie schoof Vincent Delbrouck er met ons aan tafel voor een etentje in het ‘Restaurant’ van Lore Snauwaert en trakteerde hij op een rondleiding langs zijn favoriete kunstwerken.

En tot slot gaven een dertigtal jongeren het beste van zichzelf in en rond het S.M.A.K. tijdens drie zomerworkshops ‘Shoot Beyond The Selfie'; kwamen er zo’n vijftien fotografen langs in ons atelier voor een één op één review en sloot de zomer af met de opening van 'Crust' in Atelier Jules August, waar mentormentor samen met Emilie Bonjé uitdacht hoe bestaand en nieuw werk te presenteren op maat van de ruimte.

---

Recente voortvloeisels uit een traject of masterclass

. Els Vandenberghe is één van de kunstenaars van Artsène.
. De pre sale van The Land of Promises van Youqine Lefevre is gestart.
. Hanne Lamon en Sven Verhaeghe presenteren Dirty Black Summer
. Op 25.09 stelt Hanne Lamon haar boek Until the End_ I will follow you voor.
. 'Crust' en nieuw werk te ontdekken van Emilie Bonjé in Atelier Jules August

 Volg(de) je een traject of masterclass bij mentormentor en wil je iets delen via deze rubriek? Mail naar info@mentormentor.be.

---