---

Stel je kandidaat voor TRAJECT 04

In januari 2022 kunnen in Gent opnieuw zes fotografen in een groepstraject stappen.

De fotografen van TRAJECT 04 komen maandelijks samen voor feedback en het uitwisselen van ervaringen. Ze werken twee jaar gestaag aan hun persoonlijk project en worden door mentormentor intensief uitgedaagd en opgevolgd om hun doel te bereiken. Het groepstraject sluit af met een expo.

Traject 04 richt zich tot fotografen die autonoom aan hun artistiek parcours werken en daar verder in willen groeien. Lees er alles over op de website en stel je kandidaat aan de hand van het aanmeldingsformulier. De deadline om je kandidaat te stellen is zondag 7 november.

Als je nog twijfelt of het groepstraject iets voor jou is, aarzel dan niet om te bellen op 0478 949 330, of boek een review in Gent of Antwerpen voor een verkennend gesprek.

Een greep uit de resultaten van vorige trajecten kan je hier bekijken.

foto: Tomas Uyttendaele

---

VERZAMELD WERK 02

Fotografen die een één op één traject volgen of er recent een gevolgd hebben, konden zich kandidaat stellen voor de groepsexpo Verzameld Werk 02. Twaalf fotografen zonden een project in dat ze klaar achten om aan het publiek te tonen. Dieter De Lathauwer en Lien Van Leemput selecteerden daaruit volgende projecten: 

Arian Christiaens met 'Almost Silver’
Karel Saelaert met 'Zuid-Afrika (werktitel)'
Naïma El Kadi met het boek ‘My Olive Tree, Memouna'
Stijn Seys met het boek ‘Lucid Dreams'
Yuri Andries met 'Fictions For My Diary’

De komende maanden werken we in groep aan de presentatie van het geheel.
Zet alvast vrijdag 15 januari 2022 in je agenda, want dan gaat de tentoonstelling open. 

---

foto: Selma Felix

Workshops voor jongeren in het S.M.A.K.

Deze herfstvakantie zijn er in het S.M.A.K weer twee workshops voor jongeren die hun eerste stappen willen zetten in de fotografie. Ze kunnen één dag volgen of zich inschrijven voor beide workshops.
We hebben oog voor licht, compositie, standpunt en onderwerp. Donderdag 4 november ligt de focus op het portret, vrijdag 5 november op hoe je een omgeving in beeld kan brengen. We starten elke dag met een korte rondleiding door een van de tentoonstellingen. Inschrijven doe je via S.M.A.K. 

---

 

Nieuw atelier op het zelfde adres

Mocht je 't nog niet weten: mentormentor is verhuisd naar een rustiger, groter én lichtrijker atelier. Optimale omstandigheden dus om jouw foto’s te bekijken en erover in gesprek te gaan. Het adres blijft Coupure 308, 9000 Gent; nu met mentormentor-bel. 
Welkom na afspraak!

---

Recente voortvloeisels uit een traject of masterclass

 . Ann-Sophie Deproost werd geselecteerd voor Input/Output 2021 van 21/10 tot 21/11 in Brugge

. The Quiet Company schuift Stijn Seys naar voor als kunstenaar van de maand oktober

. Stijn Seys exposeert ook in Buda Kortrijk 


Volg(de) je een traject of masterclass bij mentormentor en wil je iets delen via deze rubriek? Mail naar info@mentormentor.be.

 
foto: Laurence Vander Elstraeten

---