Mentormentor gaat actief op zoek naar samenwerkingen met culturele en andere partners en werkt op vraag een aanbod uit op maat.

Mentormentor heeft ervaring met het geven van lezingen en workshops, het opzetten van trajecten met (kwetsbare) groepen, het organiseren van artist talks, het cureren van tentoonstellingen en zetelt regelmatig in een jury.

Neem vrijblijvend contact op via info@mentormentor.be

WORKSHOPS

In schoolvakanties organiseren S.M.A.K. en mentormentor workshops fotografie voor jongeren. Na een rondleiding door de tentoonstelling, gaat de groep in dialoog over wat ze gezien en ervaren hebben. Begrippen uit verschillende kunstdisciplines worden in relatie gebracht met het medium fotografie. Nadien worden de jonge fotografen op pad gestuurd met een open blik en zonder concrete opdracht. We projecteren en bespreken de resultaten in groep met aandacht voor vormelijke en inhoudelijke keuzes die gemaakt worden en de impact ervan op de toeschouwer. Tot slot selecteren we samen de meest overtuigende beelden.

Mentormentor kan deze workshop op maat van jouw doelgroep uitwerken, zowel voor jongeren als volwassenen.

Of we bedenken een nieuwe workshop, geheel in het kader van jouw event of festival, voor jouw museum of school.
Neem vrijblijvend contact op via info@mentormentor.be

 

TRAJECT (kwetsbare) GROEP

Al sinds 2017 zetten mentormentor en S.M.A.K. samen trajecten op met psychisch kwetsbare groepen. Na een inspirerend museumbezoek worden deelnemers uitgenodigd om hun omgeving te observeren en te fotograferen. De fotografen krijgen wekelijks feedback en bespreken hun ervaringen. Op het einde van het traject komen we in groep tot een selectie van de meest sprekende beelden.

Lees hier het interview van Zoë Breda met Anja Hellebaut naar aanleiding van haar bachelorproef: Het belang van (niet-therapeutische) kunstprojecten.

Mentormentor kan op maat van jouw organisatie/vereniging/museum een kort of langer traject uitstippelen voor een specifieke doelgroep.
Neem vrijblijvend contact op via info@mentormentor.be

VOORTRAJECT OP PORTFOLIO VIEWING OF PITCH

In een portfolio viewing of pitch krijgen fotografen slechts een beperkte tijd om hun werk te tonen voor feedback. Een goede voorbereiding is daarom essentieel. Dit voortraject wijst fotografen op de valkuilen en reikt praktische tips aan om in de beperkte tijd toch zoveel mogelijk feedback te genereren.

Mentormentor organiseerde reeds voortrajecten voor diverse groepen: How to pitch voor de fotografen van Opus One III, Breedbeeld / Pitch-lezing voor fotografen naar aanleiding van Track and Trace, Fotofestival Kortrijk / Voortraject op de Feedbackdays in FOMU.

Een voortraject op een portfolio viewing of pitch kan in één op één sessies, in kleine groepjes of als een lezing voor een grotere groep georganiseerd worden.
Neem vrijblijvend contact op via info@mentormentor.be

ARTIST TALKS en andere EVENEMENTEN

Als partner van het Zomersalon Buy Local kreeg mentormentor de vraag van Kunsthal Gent om een programma uit te werken rond fotografie. Artist Talks On The Spot bood alle deelnemende fotografen een laagdrempelig platform om in gesprek te gaan met bezoekers. Aan het einde van de zomer loodste Vincent Delbrouck gegadigden langs zijn favoriete kunstwerken na een exclusief diner in Het Restaurant.

Mentormentor heeft een breed netwerk aan bekende, minder bekende en ongekende fotografen en kan als go-between ingezet worden bij de organisatie van artist talks of andere evenementen rond fotografie.
Neem vrijblijvend contact op via info@mentormentor.be

SPONSORING

De Donkere kamer is een live event over fotografie georganiseerd door Sluitertijd. Gekende fotografen vertellen over hun werk en in een drie-minuten-pitch krijgt ook ongekend talent er de kans hun project aan het publiek voor te stellen. De winnaars van de pitch ontvangen een geldprijs en een gratis reviewsessie bij mentormentor.

Mentormentor is altijd te vinden voor win-win’s.
Neem vrijblijvend contact op via info@mentormentor.be

CURATOR SOLO EXPO’S

Door haar jarenlange ervaring in musea is Anja Hellebaut sterk in het maken van tentoonstellingen, van concept tot scenografie. Ze kan je begeleiden in het hele traject van selectie tot de finale presentatie van je werk. Haar specialisatie is fotografie, maar haar interesse reikt verder, dus neem gerust contact op voor een verkennend gesprek.

Realisaties: soloexpo Jules August – Atelier Jules August (2022); soloexpo Emilie Bonjé – Atelier Jules August (2021); duoexpo Ann-Sophie Deproost & Els Dierick (2021); soloexpo Ann-Sophie Deproost – BLANCO (2019); soloexpo Hilde Van Wambeke, Le plaisir de construire – BLANCO (2019)
Neem vrijblijvend contact op via info@mentormentor.be

JURY

Haar ervaring en expertise maken Anja Hellebaut een valabel jurylid bij wedstrijden, afstudeerprojecten en open calls.

Ze was o.a. jury voor de afstudeerprojecten in de Kunstacademie Wetteren, Stedelijke Academie Brugge DKO, Stedelijke Academie voor Schone Kunsten Sint-Niklaas, verschillende fotowedstrijden en selecties voor projectsubsidies van Centrum voor Beeldexpressie / Breedbeeld, portfolio CVO Kisp Gent, Kunsthumaniora Sint-Lucas Gent, Secundair Kunstinstituut, Fotowedstrijd ZOOM Europa van het Provinciebestuur Oost-Vlaanderen,
Neem vrijblijvend contact op via info@mentormentor.be

 

contact - nieuwsbrief - korting en cadeaubon - fb - instagram - privacy