Mentormentor gaat actief op zoek naar samenwerkingen met culturele en andere partners. We ontwikkelen activiteiten op maat en projecten met maatschappelijk belang: van lezingen, workshops of artist talks tot trajecten met kwetsbare groepen.

Neem vrijblijvend contact op voor een samenwerking via info@mentormentor.be

TRAJECTEN VOOR KWETSBARE GROEPEN

Mentormentor gaf mee vorm aan twee projecten binnen het S.M.A.K. Beweegt programma dat een moeilijk bereikbaar publiek in contact wil brengen met kunst en kunstenaars.

In het langdurig project Light Sensitivity worden patiënten uit verschillende psychiatrische centra na een inspirerende rondleiding uitgenodigd hun omgeving te observeren en te fotografen. De resultaten zetten aan tot dialoog en reflectie. Het multimediaal project Creatieve zelfportretten daagt jongeren met een hobbelig schoolparcours uit om artistiek te reageren op de in het museum getoonde werken. In een zaalvullende projectie worden de resultaten van het workshoptraject en het talent van de jongeren aan de reguliere bezoeker gepresenteerd.

Lees hier het interview van Zoë Breda met Anja Hellebaut naar aanleiding van haar bachelorproef: Het belang van (niet-therapeutische) kunstprojecten.

ARTIST TALKS, WORKSHOPS & VORMING

Mentormentor heeft een breed netwerk aan bekende, minder bekende en ongekende fotografen en kan als go-between ingezet worden bij de organisatie van artist talks of andere evenementen rond fotografie. De organisatie zet haar expertise ook graag in om samen met partners interactieve workshops of lezingen voor fotografen te ontwikkelen, workshops voor jongeren of specifieke vorming rond fotografie voor niet-fotografen.

Artist Talks On The Spot / voor fotografen / i.s.m. Kunsthal
Shoot Beyond The Selfie en No flash / voor jongeren in schoolvakanties / i.s.m. S.M.A.K.
Kunstwerken fotograferen en vormgeven portfolio / voor leerkrachten dko / i.s.m. Johannes Elebaut
How to pitch / voor fotografen van Opus One / i.s.m. Breedbeeld
Pitch-lezing / voor fotografen dko / i.s.m. Track and Trace, Fotofestival Kortrijk
Voortraject Feedbackdays / voor fotografen / i.s.m. FOMU

STEUN AAN JONGE MAKERS

Tijdens een live show van De Donkere kamer komen gekende fotografen vertellen over hun werk en krijgt ongekend talent de kans hun project in een drie-minuten-pitch aan het publiek voor te stellen. De winnaars van de pitch ontvangen een geldprijs en een gratis reviewsessie bij mentormentor.

Mentormentor koppelde zich tijdens het Paring is Caring event van The GAP (SOTA) aan een jonge maker en engageert zich op die manier om een jaar als steunfiguur op te treden voor deze beginnende Gentse kunstenaar.

CURATOR EXPO’S

Door haar jarenlange ervaring in musea is Anja Hellebaut sterk in het maken van tentoonstellingen, van concept tot scenografie. Ze kan je begeleiden in het hele traject van selectie tot de finale presentatie van je werk. Haar specialisatie is fotografie, maar haar interesse reikt verder, dus neem gerust contact op voor een verkennend gesprek.

Realisaties: duoexpo Hilde Van Wambeke en Gauthier Dejonghe, BLANCO (2023); soloexpo Jules August – Atelier Jules August (2022); soloexpo Emilie Bonjé – Atelier Jules August (2021); duoexpo Ann-Sophie Deproost & Els Dierick (2021); soloexpo Ann-Sophie Deproost – BLANCO (2019); soloexpo Hilde Van Wambeke, Le plaisir de construire – BLANCO (2019)

JURY

Haar ervaring en expertise maken Anja Hellebaut een valabel jurylid bij wedstrijden, afstudeerprojecten en open calls.

Ze was o.a. jury voor de afstudeerprojecten in MAAK Knokke, Kunstacademie Wetteren, Stedelijke Academie Brugge DKO, Stedelijke Academie voor Schone Kunsten Sint-Niklaas, verschillende fotowedstrijden en selecties voor projectsubsidies van Centrum voor Beeldexpressie / Breedbeeld, portfolio CVO Kisp Gent, Kunsthumaniora Sint-Lucas Gent, Secundair Kunstinstituut, Fotowedstrijd ZOOM Europa van het Provinciebestuur Oost-Vlaanderen,

 

contact - nieuwsbrief - korting en cadeaubon - fb - instagram - privacy - met de steun van Vlaanderen