---

                                                                                                          © Vincen Beeckman

Ping Pong in FOMU

Op vrijdag 23 juni opent in FOMU de eerste grote museale tentoonstelling van Vincen Beeckman. Ping Pong geeft inkijk in vier langlopende projecten die grotendeels gelijktijdig zijn gegroeid. Vincen Beeckman staat erom bekend mensen met elkaar te verbinden en (toevallige) ontmoetingen tot jarenlange relaties uit te bouwen. De titel van de expo verwijst dan ook naar het spel dat Beeckman als het ware speelt met de mensen die hij ontmoet. Een spel dat duurt zolang beide partijen het balletje terugkaatsen. 

Naar aanleiding van deze solotentoonstelling is Vincen Beeckman te gast bij mentormentor voor een vijfdaagse masterclass, van 14 tot 18 augustus in BLANCO Gent.
Op de eerste dag van de masterclass stel je jezelf en je werk kort voor aan de groep. Daarna ga je aan de slag met de feedback van Vincen Beeckman en de groep. Je kan aan je eigen ateliertafel werken en de wanden gebruiken voor experiment. Doorheen de week wordt er stilgestaan bij thema’s die leven in de groep en is er ruimte voor discussie, reflectie, twijfel en het delen van ervaringen. In één op één gesprekken met Vincen ga je dieper in op jouw persoonlijke vraagstukken. Zo kan je je vijf dagen lang verdiepen in je werk en zowel inhoudelijk als visueel onderzoeken hoe jouw werk zich verder kan ontwikkelen naar een presentatie toe. Verder staat nog een bezoek aan Vincen’s tentoonstelling Ping Pong op het programma. De masterclass sluit af met een informeel open atelier moment.

MASTERCLASS . VINCEN BEECKMAN
14 - 18 AUG, BLANCO GENT
De deadline om je aan te melden is 20 juni.

---

Van een review naar een traject één-op-één

Veel fotografen hebben na een review (1u) honger naar meer. Voor verdere begeleiding en feedback kunnen zij doorstromen naar een één-op-één traject. Dit traject omvat 7 contactmomenten van een uur die je vrij kan inplannen. Is je honger daarna nog altijd niet gestild, dan kan je het traject onbeperkt verlengen. Als ze er klaar voor zijn, krijgen fotografen in een één-op-één traject, bovendien de kans om met hun werk naar buiten te komen. Ze worden via een open call uitgenodigd om zich kandidaat te stellen voor de groepsexpo Verzameld Werk.

In de één-op-één trajecten werkt iedereen op eigen tempo aan een project. Met Stijn Seys bijvoorbeeld gaan de gesprekken over de impact van een titel of tekst op de manier waarop een publiek je werk bekijkt. Iwert Bernakiewicz bereidt zich voor op het Kunstenfestival Watou. Met Joris Vandecatseye is het grasduinen door zijn archief en snuisteren in fotoboeken om tot een vorm te komen die het best aansluit bij zijn werk. Stefan Leendertse staat aan het begin van een uitdaging om van een grote stapel foto’s tot een samenhangend geheel te komen. Met Ilse Oosterkamp is het puzzelen aan de sequentie van een nieuw boek in wording. Ook Meta Boschma werkt gestaag verder aan een boek dummy. En Naima El Kadi blaast nieuw leven in een project dat een tijdje aan de kant lag. Om er maar een paar te noemen.

---

Upcoming reviews

wo 21.06 . GNT NUCLEO
- ZOMERVAKANTIE - 
vr 15.09 . GNT NUCLEO
vr 22.09 . ANT FOMU
vr 29.09 . BXL SOFAM
datum naar keuze of online
RESERVEER

---

info@mentormentor.bewww.mentormentor.befacebook   instagram
met de steun van de Vlaamse Gemeenschap